Resan mot ETT Office är nu i mål!

ett_office.png

Från och med 1 oktober 2019 är samtliga dotterbolag inom Office fusionerade till ett bolag; Office Sverige AB. Det innebär att alla Office-verksamheter har överförts till Office Sverige AB och att vi nu, på alla orter, arbetar under samma varumärke och samma företag.

Bakgrund

Vår utvecklingsresa började 2015 då Office gick från att vara en medlemsägd kedja till att bli en samägd koncern och nu, i och med fusionen, har vi tagit sista steget på resan och blivit ETT Office.

Fusionen ger flera fördelar

Vi kommer kunna dela kompetenser och resurser mellan orterna i ännu högre grad, så för dig som kund innebär fusionen fördelar i form av att det blir lättare att få kontakt med en specialist - kopplad till en problemställning – vart du än befinner dig i Sverige. 

Dessutom; genom att samordna kompetens och resurser i arbetet inom erbjudande, teknik, marknad, sälj, admin och ekonomi, skapas synergieffekter inom många områden. Inte minst inom vårt kvalitetsarbete och hållbarhet. Något som inte bara gagnar dig och ditt företag, utan också vår omvärld.

Nästa steg

För att leva upp till visionen om "Ett Office" kommer de nu se över och utveckla sina gemensamma funktionstjänster inom de fyra affärsområden; IT, Dokument, Möten och Telefoni. De kommer bygga vidare på företagets styrka, den lokala förankringen, och på att kunden kan ha en kontakt för all sin teknik och IT för kontoret.

Har du några frågor?

Om du har några frågor eller har idéer på hur vi kan förbättra oss och vår verksamhet är du välkommen att kontakta din kontakt på Office eller vår kundtjänst, mail backoffice@office.se , telefon 0774-103112.

Office tipsar! - Så kommer du enkelt igång att jobba i Teams

office_tipsar.png

Fler och fler börjar använda Teams från Microsoft. Har ni Office 365 och är intresserade av att testa Teams, så kommer här några tips för att komma igång:

Skapa dina team och börja samarbeta med några enkla klick. Snabbt och lätt bjuder du in dina kollegor från din organisation och även externa (gäster) som du vill samarbeta med.

Microsoft Teams är ett nav för samarbete, där kontakter, innehåll och verktyg som teamet behöver kan samordnas för enklare kommunikation och bättre effektivitet. Varje Team har i sin tur olika kanaler eller samarbetsytor, som är bra för att hantera olika projekt som genomförs av respektive Team.

Följ de Teams och kanaler du är aktiv inom och som är aktuella. Vilka teams du följer hanteras under dina inställningar. Som ägare till ett Team kan du ställa in vilka rättigheter användarna ska ha, utöver det kan din Office 365 administratör begränsa rättigheter i Teams både på användarnivå och organisationsnivå.

I varje kanal finns även möjlighet att använda sig av olika flikar. Fliken Konversationer är där du chattar med medlemmarna och som default finns även fliken Filer, där kan du ladda upp aktuella filer som kan redigeras av Teammedlemmar direkt i Teams. Utöver detta kan du även lägga till andra flikar och verktyg som är användbara för Teamet eller projektet. Till exempel kan OneNote vara ett bra alternativ för anteckningar och Microsoft BI för rapporter kopplade till olika projekt och Teams.

Kika gärna på en av Microsofts introduktionsfilmer för Teams: här

Lycka till och ta gärna kontakt med oss för att veta mer om möjligheterna med Teams och Office 365!

IT-lösningar för tandläkare

tandlakare.png

Tandläkare är i dag starkt beroende av ett väl fungerande IT stöd då både journal-, boknings- och röntgensystem är helt digitaliserade och integrerade. Dessutom finns ett stort behov av att kunna mäta och utvärdera verksamheten vilket kräver en central databehandling för att fungera effektivt.

 

Det ”gamla” sättet att ha lokala servers med databas och applikationer på respektive klinik visade sig ha för många begränsningar för att fungera i en större koncern. Här kommer Office in i bilden. Vi erbjuder centraliserade lösningar där vi i våra säkra datacenters kör alla de stödsystem som klinikerna behöver, detta gör vi med personal som inte ”bara” kan IT utan även har utbildning och kompetens i de applikationer som används. Fördelarna är många. Det blir kostnadseffektivt då flera kliniker kan dela på gemensamma resurser. Stödsystem kan utvecklas och köras i samma miljö. Säkerheten är också mycket hög då vi erbjuder full redundans i alla IT system. Sist men inte minst: Tandläkarna kan fokusera på sin kärnverksamhet och vi tar hand om stödsystemen, där har vi en perfekt symbios

Office Sverige tecknade vid årsskiftet ett nytt avtal med tandläkarkedjan Happident (Orasolv AB). Happident är en koncern med ett flertal tandläkarkliniker, huvudsakligen i Sveriges större städer.

Rickard Ekström, Key Acount Manager

rickard.ekstrom@office.se

Samarbeta lätt och effektivt i Teams

samarbete.png

- En del av Office365

Vi på Office har arbetat med Office365 sedan lanseringen för snart 8 år sedan. Som Microsoft Guldpartner har Office365 blivit en stor del av vår vardag där vi hjälper företag och organisationer att på ett enkelt sätt få ut möjligheterna som Office365 erbjuder.

Office365 är en molnbaserad prenumerationstjänst som omfattar de bästa verktygen för dagens arbetssätt. I Office365 kombineras klassledande program som Word, Excel och Outlook med kraftfulla molntjänster som OneDrive och Microsoft Teams, vilket ger alla möjlighet att skapa och dela var som helst på alla enheter.

  • Att enkelt komma i gång och använda Teams

  • Att genomföra digitala videomöten över Internet

  • Att dela och redigera dokument samtidigt

  • Hur man ökar säkerheten genom anpassade rättigheter

  • Hur man anpassa konferensrummet för digitalt samarbete

Vi svarar gärna på era frågor och funderingar kring Teams och Office365.