Office tipsar! - Så kommer du enkelt igång att jobba i Teams

office_tipsar.png

Fler och fler börjar använda Teams från Microsoft. Har ni Office 365 och är intresserade av att testa Teams, så kommer här några tips för att komma igång:

Skapa dina team och börja samarbeta med några enkla klick. Snabbt och lätt bjuder du in dina kollegor från din organisation och även externa (gäster) som du vill samarbeta med.

Microsoft Teams är ett nav för samarbete, där kontakter, innehåll och verktyg som teamet behöver kan samordnas för enklare kommunikation och bättre effektivitet. Varje Team har i sin tur olika kanaler eller samarbetsytor, som är bra för att hantera olika projekt som genomförs av respektive Team.

Följ de Teams och kanaler du är aktiv inom och som är aktuella. Vilka teams du följer hanteras under dina inställningar. Som ägare till ett Team kan du ställa in vilka rättigheter användarna ska ha, utöver det kan din Office 365 administratör begränsa rättigheter i Teams både på användarnivå och organisationsnivå.

I varje kanal finns även möjlighet att använda sig av olika flikar. Fliken Konversationer är där du chattar med medlemmarna och som default finns även fliken Filer, där kan du ladda upp aktuella filer som kan redigeras av Teammedlemmar direkt i Teams. Utöver detta kan du även lägga till andra flikar och verktyg som är användbara för Teamet eller projektet. Till exempel kan OneNote vara ett bra alternativ för anteckningar och Microsoft BI för rapporter kopplade till olika projekt och Teams.

Kika gärna på en av Microsofts introduktionsfilmer för Teams: här

Lycka till och ta gärna kontakt med oss för att veta mer om möjligheterna med Teams och Office 365!

IT-lösningar för tandläkare

tandlakare.png

Tandläkare är i dag starkt beroende av ett väl fungerande IT stöd då både journal-, boknings- och röntgensystem är helt digitaliserade och integrerade. Dessutom finns ett stort behov av att kunna mäta och utvärdera verksamheten vilket kräver en central databehandling för att fungera effektivt.

 

Det ”gamla” sättet att ha lokala servers med databas och applikationer på respektive klinik visade sig ha för många begränsningar för att fungera i en större koncern. Här kommer Office in i bilden. Vi erbjuder centraliserade lösningar där vi i våra säkra datacenters kör alla de stödsystem som klinikerna behöver, detta gör vi med personal som inte ”bara” kan IT utan även har utbildning och kompetens i de applikationer som används. Fördelarna är många. Det blir kostnadseffektivt då flera kliniker kan dela på gemensamma resurser. Stödsystem kan utvecklas och köras i samma miljö. Säkerheten är också mycket hög då vi erbjuder full redundans i alla IT system. Sist men inte minst: Tandläkarna kan fokusera på sin kärnverksamhet och vi tar hand om stödsystemen, där har vi en perfekt symbios

Office Sverige tecknade vid årsskiftet ett nytt avtal med tandläkarkedjan Happident (Orasolv AB). Happident är en koncern med ett flertal tandläkarkliniker, huvudsakligen i Sveriges större städer.

Rickard Ekström, Key Acount Manager

rickard.ekstrom@office.se

Samarbeta lätt och effektivt i Teams

samarbete.png

- En del av Office365

Vi på Office har arbetat med Office365 sedan lanseringen för snart 8 år sedan. Som Microsoft Guldpartner har Office365 blivit en stor del av vår vardag där vi hjälper företag och organisationer att på ett enkelt sätt få ut möjligheterna som Office365 erbjuder.

Office365 är en molnbaserad prenumerationstjänst som omfattar de bästa verktygen för dagens arbetssätt. I Office365 kombineras klassledande program som Word, Excel och Outlook med kraftfulla molntjänster som OneDrive och Microsoft Teams, vilket ger alla möjlighet att skapa och dela var som helst på alla enheter.

  • Att enkelt komma i gång och använda Teams

  • Att genomföra digitala videomöten över Internet

  • Att dela och redigera dokument samtidigt

  • Hur man ökar säkerheten genom anpassade rättigheter

  • Hur man anpassa konferensrummet för digitalt samarbete

Vi svarar gärna på era frågor och funderingar kring Teams och Office365.

Office Sverige och förvärvar drift- och supportverksamheten inom Lexicon IT-konsult

Carl-Johan Bernadotte, Hans-Olof Strömberg & Thomas Jakobsson

Carl-Johan Bernadotte, Hans-Olof Strömberg & Thomas Jakobsson

Office Sverige AB är inne i en expansiv fas och genomför nu ytterligare ett förvärv i Sverige. Office har förvärvat Lexicon IT-konsults drift- och supportverksamhet. Förvärvet är en del av den tillväxtstrategi som Office Sverige har och samtidigt förstärks Office kompetens inom IT, framförallt i Stockholm och Göteborg.

Förvärvet är en del av den tillväxtstrategi som Office Sverige har och samtidigt förstärks Office kompetens inom IT, framförallt i Stockholm och Göteborg, där det förvärvade teamet har agerat både som IT-konsulter men också via en Servicedesk i Stockholm. Teamet som varit aktivt inom Lexicon IT-konsult ansluter sig nu till Office via förvärvet och samarbete med Lexicon IT-konsult har etablerats och kommer att utvecklas framåt.

- Jag är övertygad om att affären kommer att gynna såväl Lexicons kunder som Office kunder. Inom teamet finns ett stort kunnande inom IT och inom Office får vi ytterligare ett lokalt leverans- och supportcenter för våra lösningar inom IT och Telefoni. Vi välkomnar teamet med varm hand till Office, säger Thomas Jakobsson, VD Office Sverige.

- Lexicon IT-konsult och Office Sverige kommer att utveckla sitt samarbete vilket ger våra kunder en bra möjlighet att nå en bred kompetens via Office och Lexicon IT-konsult i Sverige, säger Carl-Johan Bernadotte, VD Lexicon IT-konsult.

- Vi ser fram emot att vår drift- och supportverksamhet blir en del av Office, vi delar synen på IT, värderingar och vet vikten av att ge våra kunder bästa tänkbara service. Nu kan vi utveckla våra kunder med en bredare portfölj inom IT, Support, Telefoni, Mötes- och Dokumentlösningar mm, säger Hans-Olof Strömberg, Supportchef Lexicon IT-konsult.

Ytterligare information lämnas av:

Thomas Jakobsson, VD Office Sverige AB, 070-826 30 22, thomas.jakobsson@office.se

Carl-Johan Bernadotte, VD Lexicon IT-konsult, 076-307 27 75
cj.bernadotte@lexiconitkonsult.se

Hans-Olof Strömberg, Supportchef Lexicon IT-konsult, 076-311 22 27, 
hans-olof.stromberg@lexiconitkonsult.se

Fakta om Office Sverige AB

Office jobbar med support och försäljning av IT- och tekniklösningar. Office finns på 21 orter i Sverige. Office erbjudande innefattar IT, Telefoni, Mötes- och Dokumentlösningar. Office vill bidra till utvecklingen av lokala och regionala bolag i Sverige. Office i Sverige har idag 130 anställda och omsätter 230 Mkr.


Fakta om Lexicon IT- Konsult AB

Lexicon IT-konsult har verksamhet i Stockholm, Malmö och Göteborg. Lexicon IT-konsult erbjuder IT-konsulttjänster, lösningar och åtaganden till stora och medelstora företag i norden inom områdena IT-infrastruktur, IT-management och IT-Support. Lexicon IT-konsult med koncern omsätter drygt 150 Mkr. www.lexiconitkonsult.se