Office ny partner till Hydro66

officeh66.jpg

Colocationdatacentret Hydro66 i Boden väljer Office Sverige som ny samarbetspartner.

– Det är ett viktigt strategiskt partnerskap för oss. Vi expanderar kraftigt på grund av marknadens efterfrågan och det medför ett ökat behov av teknisk drift. Office är en lokal, erfaren helhetsleverantör inom IT som kan tillgodose dessa behov och bidra till vår fortsatta konkurrenskraft, säger Christiaan Keet, datacentrets tekniska chef.

Hydro66 är den största leverantören av kommersiell datacenterkapacitet norr om Stockholm. Företaget står inför en storskalig expansion av verksamheten med fyra nya serverhallar och tredubblad effekt. Det innebär ett ökat behov av operativ bemanning.

– Driften av ett colocation datacenter är ständig. Våra kunder är både lokala och globala. Det innebär att vi behöver ha teknisk support och operativ bemanning på plats dygnet runt. Med Office som partner kan vi bibehålla service och kvalitet samtidigt som vi växlar upp i kapacitet, säger Christiaan Keet.

Samarbetet mellan Hydro66 och Office inleddes 1 augusti. Tillsammans med datacentrets egen personal kommer IT-konsultbolaget att jobba med support, underhåll, drift och installation av kundernas servrar. Office finns på 21 orter i Sverige inklusive Luleå, Kalix, Kiruna och Gällivare.

– Vi känner oss stolta och glada. Hydro66 är en ny spännande samarbetspartner inom en högintressant bransch. Vi får dessutom samarbeta med en innovativ, lokal aktör som befinner sig i en expansiv fas. Det känns inspirerande, säger Jan-Erik Magnström, VD på Office i Norrbotten.

Hydro66 datacenter i Boden erbjuder datacentertjänster särskilt anpassade för stora företag, HPC-kluster och molntjänster. Anläggningen drivs av 100% förnybar vattenkraft och är ett av världens mest effektiva datacenter.

www.hydro66.se

LKAB och Office förstärker samarbetet

LKAB har valt Office som leverantör av skrivartjänster och konferensrumsteknik. Office får uppdraget att leverera skrivare, drift- och supporttjänster för  skrivarapplikationer, on-site service och livscykelhantering för LKAB:s skrivare och konferensrum. Leveransen kommer att ske på ett antal orter både i Sverige och i övriga världen där LKAB har verksamhet. Avtalet sträcker sig i fem år.

Ny styrelseordförande i Office Sverige

Gustav Malmros är Office Sveriges nya styrelseordförande

Office Sverige Holding AB valde på sin årsstämma Gustaf Malmros till ny styrelseordförande. Gustaf har en gedigen bakgrund inom IT-branschen och han har under de senaste åren arbetat med strategi och ledarskapsutveckling samt styrelsearbete. Gustaf är även styrelseordförande för Bolist AB, som är en av landets ledande kedjeföretag inom järn och bygg. Tidigare ordförande Karl-Gustav Idh meddelade ägarna i december att han inte var tillgänglig för omval vid den kommande årsstämman.

”Det har varit enormt givande och samtidigt krävande att genomföra den övergång från kedjeföretag till en helägd koncern som Office genomgått under mina 5 år som styrelse-ordförande. När vi nu avslutat vårt första helår som koncern, är tiden lämplig för att ge utrymme för nya krafter att driva Office koncernens tillväxt vidare” – Kåge Idh

För mer information:
Gustaf Malmros, Styrelseordförande Office Sverige, 070-594 43 58, gustaf.malmros@office.se
Thomas Jakobsson, VD Office Sverige, 070-826 30 22, thomas.jakobsson@office.se

IT säkerhet - en fråga om överlevnad!

I vårt moderna samhälle har IT blivit något som vi inte kan klara oss utan, det är nog uppenbart för alla. IT är idag en så vital del av vår infrastruktur att den kan jämställas med el, mat och vattenförsörjning. Mycket få verksamheter skulle fungera utan IT i dag, och beroendet minskar inte. Samtidigt som vårt beroende av tillgängliga och väl fungerande IT tjänster bara ökar, ökar också hoten. Media rapporterar dagligen om incidenter som hotar både stora organisationer och mindre företag. Nu senast var det WannaCry som drabbade tusentals IT system runtom i välden. Konsekvenserna innebär inte bara rent ekonomisk skada utan kan i vissa fall vara förödande.

Finns det då någon lösning på detta? Ja det gör det! Med rätt produkter och med en säkerhetsstrategi som är kommunicerad i organisationen minskar risken att drabbas avsevärt och skulle något system bli drabbat så kan hotet stoppas och spridning förhindras innan det blir en stor skada. De system som attackeras är ofta dåligt uppdaterade och kännedomen om IT säkerhet är låg hos de drabbade, det kan vi råda bot på.

På Office har vi jobbat med IT säkerhet i många år och vi har lösningar både för PC, Smartphones, dokument, servrar och tjänster i molnet. Med IT säkerhetslösningar som samverkar kan vi erbjuda dig ett skräddarsytt skydd som passar både dina behov och din plånbok. Låt oss göra en analys av era IT system så kommer vi att presentera lösningar som passar just er. Vi kan också ta hand om service, larm och uppdateringar av säkerhetssystemen som en tjänst så att de alltid är ”Up To Date” för att stoppa bovarna därute.

 

Och kontakta gärna oss om du vill veta mer.

Rickard Ekström, Key Acount Manager

rickard.ekstrom@office.se