LKAB och Office förstärker samarbetet

LKAB har valt Office som leverantör av skrivartjänster och konferensrumsteknik. Office får uppdraget att leverera skrivare, drift- och supporttjänster för  skrivarapplikationer, on-site service och livscykelhantering för LKAB:s skrivare och konferensrum. Leveransen kommer att ske på ett antal orter både i Sverige och i övriga världen där LKAB har verksamhet. Avtalet sträcker sig i fem år.

Ny styrelseordförande i Office Sverige

Gustav Malmros är Office Sveriges nya styrelseordförande

Office Sverige Holding AB valde på sin årsstämma Gustaf Malmros till ny styrelseordförande. Gustaf har en gedigen bakgrund inom IT-branschen och han har under de senaste åren arbetat med strategi och ledarskapsutveckling samt styrelsearbete. Gustaf är även styrelseordförande för Bolist AB, som är en av landets ledande kedjeföretag inom järn och bygg. Tidigare ordförande Karl-Gustav Idh meddelade ägarna i december att han inte var tillgänglig för omval vid den kommande årsstämman.

”Det har varit enormt givande och samtidigt krävande att genomföra den övergång från kedjeföretag till en helägd koncern som Office genomgått under mina 5 år som styrelse-ordförande. När vi nu avslutat vårt första helår som koncern, är tiden lämplig för att ge utrymme för nya krafter att driva Office koncernens tillväxt vidare” – Kåge Idh

För mer information:
Gustaf Malmros, Styrelseordförande Office Sverige, 070-594 43 58, gustaf.malmros@office.se
Thomas Jakobsson, VD Office Sverige, 070-826 30 22, thomas.jakobsson@office.se

IT säkerhet - en fråga om överlevnad!

I vårt moderna samhälle har IT blivit något som vi inte kan klara oss utan, det är nog uppenbart för alla. IT är idag en så vital del av vår infrastruktur att den kan jämställas med el, mat och vattenförsörjning. Mycket få verksamheter skulle fungera utan IT i dag, och beroendet minskar inte. Samtidigt som vårt beroende av tillgängliga och väl fungerande IT tjänster bara ökar, ökar också hoten. Media rapporterar dagligen om incidenter som hotar både stora organisationer och mindre företag. Nu senast var det WannaCry som drabbade tusentals IT system runtom i välden. Konsekvenserna innebär inte bara rent ekonomisk skada utan kan i vissa fall vara förödande.

Finns det då någon lösning på detta? Ja det gör det! Med rätt produkter och med en säkerhetsstrategi som är kommunicerad i organisationen minskar risken att drabbas avsevärt och skulle något system bli drabbat så kan hotet stoppas och spridning förhindras innan det blir en stor skada. De system som attackeras är ofta dåligt uppdaterade och kännedomen om IT säkerhet är låg hos de drabbade, det kan vi råda bot på.

På Office har vi jobbat med IT säkerhet i många år och vi har lösningar både för PC, Smartphones, dokument, servrar och tjänster i molnet. Med IT säkerhetslösningar som samverkar kan vi erbjuda dig ett skräddarsytt skydd som passar både dina behov och din plånbok. Låt oss göra en analys av era IT system så kommer vi att presentera lösningar som passar just er. Vi kan också ta hand om service, larm och uppdateringar av säkerhetssystemen som en tjänst så att de alltid är ”Up To Date” för att stoppa bovarna därute.

 

Och kontakta gärna oss om du vill veta mer.

Rickard Ekström, Key Acount Manager

rickard.ekstrom@office.se

Office etablerar sig på Gotland

OFFICE VÄXER MED NYTT KONTOR I VISBY

Office Sverige AB, som under 2015 gick från att vara en medlemsägd kedja, till en samägd koncern är inne en spännande, expansiv fas och etablerar sig nu på Gotland med ett kontor i Visby, för att öka sin lokala närvaro på fler orter i Sverige.

Kontoret i Visby blir ett regionalt kontor till Office i Östergötland AB. Kontoret öppnar den 4:e april och fokus kommer primärt att vara IT, men på sikt kommer Office på Gotland att arbeta med Office samtliga funktionserbjudanden: Arbetsplats, Server, Dokument, Möten och Telefoni som funktion.

”Genom vårt arbete inom Office koncernen har vi nu möjligheten att etablera oss på Gotland och utveckla vår affär i regionen. Våra nya konsulter i Visby som börjar den 4:e april, har en bra lokal kännedom och bred kompetens, inom framförallt IT. Detta kommer gynna våra nationella supportkunder, såväl som lokala bolag på Gotland, som vill ha support från våra duktiga lokala konsulter” - Anette Hesselgren, vd Office I Östergötland AB.

”Lokal teknisk support är nyckeln för att våra kunder effektivt ska kunna använda de digitala verktyg som nu finns tillgängliga, tex Office 365 med Skype, Microsoft Azure, och Telefoni via molnväxel” - Thomas Jakobsson, vd Office Sverige AB.

För mer information:
Anette Hesselgren, VD Office i Östergötland AB, 073-719 30 45, anette.hesselgren@office.se
Thomas Jakobsson, VD Office Sverige AB, 070-826 30 22, thomas.jakobsson@office.se