Smidig som en telefon – Med prestanda som en dator!

tåg_mobil.jpg

Den mobila trenden är fortsatt stark. Man vill kunna plocka med sig jobbet vart man går, utan att behöva släpa på en dator. Utan att tänka på säkerheten – och alla program och applikationer ska bara fungera.

Med basen i den analysen utvecklades HP Elite x3. Som alltså till det yttre ser ut och känns som en smartphone, men på insidan har samma kapacitet och prestanda som en dator. Via smarta dockningslösningar kopplar användaren upp den mot en skärm vid de tillfällen som kräver det.

– Den primära användaren är någon som inte är på sin arbetsplats hela dagen, utan kanske snarare tillbringar majoriteten av sin tid ute. Som behöver en enhet som fungerar att göra presentationer från och anteckningar på. Och som på kontoret eller hemma, dockar upp mot en läsplatta eller dator för att skriva de tyngre grejerna, säger Jenny Gustavsson, produkt- och affärschef för mobila lösningar på HP.

Som operativsystem har HP valt Windows 10 Mobile, något som kanske kan kännas ovant i en telefon till att börja med.

– De allra flesta av våra kunder jobbar i Windows-miljöer på kontoret och en Android- eller iOS-lösning i telefonerna. Men det finns ju egentligen ingen anledning till att ha det så, mer än gammal vana. Eftersom de allra flesta användare känner igen i sig i Windows-miljön kommer det bara att dröja ett par dagar innan man vant sig vid det i telefonen också, säger Jenny Gustavsson.

HP Elite x3 har bra batteritid och en 2,15 GHz-processor. Det finns också en virtuell lösning som gör att även de applikationer som inte stöds av Windows Mobile går att använda.  x3 är tåligare än en vanlig smartphone och säkerheten är likt en laptop med bland annat biometrisk inloggning och möjligheter till kryptering.

Kostnadseffektiv enhet

Säkrare användning, ökad mobilitet och högre produktivitet är några av argumenten för att byta till HP Elite x3. Men Jenny Gustavsson är övertygad om att också de ekonomiska incitamenten kommer att väga tungt för många företagskunder.

– Hela tanken med x3 är ju att man ska kunna minska antalet enheter som varje medarbetare behöver. Många företag kan spara stora pengar, inte minst eftersom det går att ha dubbla SIM-kort så att x3 fungerar även för privat användning, säger Jenny Gustavsson.

Mer Information kan du läsa här.