100 % grönt datacenter

Ett av världens grönaste och mest ekonomiska datacenter ligger i Boden. Foto: Hydro66

Ett av världens grönaste och mest ekonomiska datacenter ligger i Boden. Foto: Hydro66

Granne med Facebooks serverhall i norra Sverige ligger kanske ett av världens grönaste och mest ekonomiska datacenter. Det brittiska dataföretaget Hydro66 hyr ut serverplats och driftmiljö till företag som vill ha en miljövänlig lösning och sänka sina elkostnader. Detta är viktiga komponenter för oss på Office Sverige, varför vi valt att ingå ett partnerskap med Hydro66. 

Det nordliga klimatet är en viktig del i att få rätt temperatur i datahallarna. Hydro66 är byggd med hänsyn till den lokala arkitekturen och planlösningen i hallen är byggd för att stimulera den kalla luften, att strömma, där det behövs.

– Vi valde att bygga vårt datacenter i Boden i Norra Sverige på grund av den goda infrastrukturen, säker miljövänlig elförsörjning från Luleälven och ett kallt klimat. Vi kallar serverhallen "Ultra Green Arctic Data Centre", säger Andy Long, VD på Hydro 66.

Hydro66 är ett av flera driftställen för IT i Sverige, som Office kan erbjuda. Vi har också infrastruktur på plats i Härnösand, som ger oss goda möjligheter att tillsammans med Microsofts Cloud erbjuda driftsäkra IT-tjänster. Detta inkluderar bla. tjänsterna,  

  • Arbetsplats som tjänst med Office 365

  • Storage och Backup

  • Serverdrift

 

Thomas Jakobsson

VD Office Sverige

 

Hydro66: Ett colocation datacenter som erbjuder hostingtjänster med minimal miljöpåverkan. Hydro66 har byggt en toppmodern anläggning i norra Sverige. Datacentret drivs av vattenkraft, kyls med hjälp av naturlig kyla samt har flera redundanta fiberkopplingar. Tillsammans ger detta idealiska förutsättningar för att erbjuda affärskritiska hostingtjänster som säker backup, disaster recovery och molnbaserade applikationer. Läs mer på www.hydro66.com

Hydro66 ägs av Black Green Capital, ett London-baserat bolag som investerar i high tech start-ups, läs mer på www.blackgreencapital.com

För mer information, kontakta:
Jan-Erik Magnström, VD Office Norrbotten,  jan-erik.magnstrom@office.se