IT säkerhet - en fråga om överlevnad!

I vårt moderna samhälle har IT blivit något som vi inte kan klara oss utan, det är nog uppenbart för alla. IT är idag en så vital del av vår infrastruktur att den kan jämställas med el, mat och vattenförsörjning. Mycket få verksamheter skulle fungera utan IT i dag, och beroendet minskar inte. Samtidigt som vårt beroende av tillgängliga och väl fungerande IT tjänster bara ökar, ökar också hoten. Media rapporterar dagligen om incidenter som hotar både stora organisationer och mindre företag. Nu senast var det WannaCry som drabbade tusentals IT system runtom i välden. Konsekvenserna innebär inte bara rent ekonomisk skada utan kan i vissa fall vara förödande.

Finns det då någon lösning på detta? Ja det gör det! Med rätt produkter och med en säkerhetsstrategi som är kommunicerad i organisationen minskar risken att drabbas avsevärt och skulle något system bli drabbat så kan hotet stoppas och spridning förhindras innan det blir en stor skada. De system som attackeras är ofta dåligt uppdaterade och kännedomen om IT säkerhet är låg hos de drabbade, det kan vi råda bot på.

På Office har vi jobbat med IT säkerhet i många år och vi har lösningar både för PC, Smartphones, dokument, servrar och tjänster i molnet. Med IT säkerhetslösningar som samverkar kan vi erbjuda dig ett skräddarsytt skydd som passar både dina behov och din plånbok. Låt oss göra en analys av era IT system så kommer vi att presentera lösningar som passar just er. Vi kan också ta hand om service, larm och uppdateringar av säkerhetssystemen som en tjänst så att de alltid är ”Up To Date” för att stoppa bovarna därute.

 

Och kontakta gärna oss om du vill veta mer.

Rickard Ekström, Key Acount Manager

rickard.ekstrom@office.se