Molnet och Office - en solskenshistoria

sol_moln.jpg

Nu när våren knackar på dörren är det ju inte direkt moln man vill tänka på, men vi lovar, de moln vi tänker på kommer inte att skymma solen som förhoppningsvis skiner på oss i Påsk. Vi har under hösten och vintern rest runt i Sverige och pratat med våra kunder om att flytta upp sin IT i molnet. För de allra flesta börjar resan med mailen och filservern. Sedan kommer kanske applikationer så som affärssystem, lönesystem och annat.

 

Det viktiga här är att man har en trygg partner som vet hur man bäst genomför denna förflyttning, och det vet vi på Office. När resan till molnet är gjord finns det en massa spännande tjänster som man kan koppla på till sina befintliga applikationer. Vi har tidigare pratat om Teams, Planner och Flow för att få bättre kontroll på arbetssätt och flöden i organisationen. De finns där i Office 365 redo att börja användas när du är mogen. Kontakta oss gärna så förklarar vi hur du börjar använda dessa.

 

Sen finns det också en del andra tjänster som inte är så kända men som troligen kommer att få en stor påverkan på oss alla. Jag tänker på Microsoft Azure Kognitiva tjänster. Det är en fantastisk plattform som bland annat kan hjälpa till med bildbehandling och identifiering av ansikten, bestämning av ålder, kön, etnicitet mm. AI lösningar med kunskapsdatabank för att bygga t.ex. virtuella assistenter. Kunna ”förstå” talat språk och känslouttryck. Omvandla tal till text och göra analyser av innehållet i texten. Listan är lång och vi har bara sett början på denna utveckling. Som exempel använder Uber ansiktsigenkänning via mobilapp för att verifiera att föraren av bilen är den person som har avtalet med Uber. Detta som en säkerhet för passageraren.

 

Kanske är denna teknik något som ni inte har användning för i dag men det är ett exempel på den raketsnabba utvecklingen som sker kring molntjänster och det skapas en massa nya företag dagligen som utvecklar egna applikationer kring dessa tjänster.
 

Nu släpper vi molnen ett tag och ser fram emot en förhoppningsvis solig och varm vår efter denna långa vinter.

Läs mer om multifaktorautentisering här. 
Läs mer om kognitiva tjänster här.

 

Kontakta gärna oss om du vill veta mer.

Rickard Ekström, 
Key Account Manager
Affärsområdesansvarig IT
rickard.ekstrom@office.se