Pressmeddelande

Office i Kiruna och Digital Informationsteknik Norr går samman

Kenneth Andersson, VD Digital Informationsteknik Norr och Office VD i Kiruna, Roger Määttä.

Kenneth Andersson, VD Digital Informationsteknik Norr och Office VD i Kiruna, Roger Määttä.

Office Sverige växer och investerar i Kiruna


Office Sverige AB, som under 2015 gick från att vara en medlemsägd kedja, till en samägd koncern är inne en expansiv fas och genomför nu ytterligare en investering i Sverige och går samman med Digital Informationsteknik Norr AB (Digit).

Bolagen har haft en pågående dialog under lång tid om att det skulle vara positivt för kunder, Office och Digits anställda, som tillsammans med övrig verksamhet helt integreras i Office Kiruna och dess varumärke.

Två lokala verksamheter som kompletterar varandra för att kunna erbjuda en bättre möjlighet att utveckla gemensamma kunders effektivitet och affärer. Många företagare ser och förstår fördelarna med ett mer mobilt arbetssätt och det finns många möjligheter med nya sätt att samarbeta, dela och hantera information med Office lösningar.

- Genom vårt arbete lokalt i Kiruna och inom Office koncernen har vi nu erbjudits möjligheten att ytterligare utveckla vår affär i regionen. Jag är övertygad om att affären kommer att gynna såväl Digits kunder som Office kunder på både kort och lång sikt i regionen, säger Office VD i Kiruna, Roger Määttä.

- Vi ser fram emot att bli en del av Office. Office erfarenhet och kompetens gör att jag känner mig trygg i att våra kunder får fortsatt god service och ett bredare erbjudande, säger Kenneth Andersson, Digit, som tar en roll som teknisk säljare och affärsutvecklare inom Office i Kiruna.

 

För mer information:

Roger Määttä, Office i Kiruna AB, 070-601 06 66, roger.maatta@office.se
Kenneth Andersson, Digital Informationsteknik Norr AB 070-621 12 12, kenneth@digit-it.se
Thomas Jakobsson, VD Office Sverige AB, 070-826 30 22, thomas.jakobsson@office.se

Office Östergötland expanderar

Anette Hesselgren, vd Office Östergötland

Anette Hesselgren, vd Office Östergötland

I våras öppnade IT-företaget Office Sverige AB ett kontor på Gotland och två personer anställdes till Visbykontoret och man siktar på att få snabb tillväxt.

I och med att man öppnade Visbykontoret startar man i "Grannkommunen" till Östergötland. Det nya kontoret blir ett regionalt kontor till Office Östergötland AB och visar att det finns marknadspotential i branschen och dessutom att Office genom sin expansion österut hanterar marknadens teknik- och ekonomiska svängningar.
– Vi har fått ett väldigt positivt mottagande så här långt och många har hälsat oss välkomna till ön. Men det behövs ett väldigt lokalt närvarande för oss för att lyckas, Anette Hesselgren, vd på Office i Östergötland.
 

Tuff konkurrens
– Det har också blivit en hårdare konkurrens de senaste decennierna med större och färre företag som tävlar om kunderna. Affärerna blir mer komplexa och kunderna vill helst ha så få leverantörer som möjligt vilket Office kan tillgodose inom vår bransch.


Ett särdeles driv
Office är ett företag som arbetar med support och försäljning av IT och tekniklösningar i Sverige. Företaget finns idag på 20 orter i Sverige med drygt 110 anställda organiserat i
8 juridiska enheter. Man verkar på en marknad som är oerhört djupt kopplat till tekniska innovationer och landvinningar vilket kräver en kunskap och flexibilitet i försäljningens och servicens alla delar.

Majoritetsägare är Anette Hesselgren i koncernen Office Sverige och hon driver Office Östergötland imponerande.
– År 2005 köpte jag Office dokument av Toshiba som då höll på med kontorsartiklar, skrivare och kopiatorer. Efter moget övervägande tog jag steget trots att det såg mörkt ut för bolaget då. Jag har alltid haft tankar på att driva eget , säger Anette Hesselgren, vd på Office i Östergötland som då var mamma till tre små barn och fortsätter.


– År 2015 var vi åtta bolag som gick ihop och bildade Office och dag har vi breddat vår verksamhet betydligt i Sverige vilket har varit nödvändigt när den nya tekniken utvecklas.


Molnet ersätter papper?
Anette Hesselgren har en lång och gedigen erfarenhet av försäljning och hon startade med det direkt efter hon gått ur skolan. Företaget riktar in sig mest på små och medelstora företag men har även en stor del av offentliga kunder sedan länge.
– Det är säljet som driver mig hela tiden. Men jag omger mig med kompetent personal som kan ekonomi, teknik och det som behövs för vårt företag.


– Jag brukar till kund säga att allt behöver inom IT och Teknik på ditt kontor ryms inom våra fem affärsområden. Vi lyssnar och därefter föreslår vi en skräddarsydda lösningar och vi är alltid bara ett telefonsamtal bort från kunden med vår kontorstäckning.


Miljötänk
Office är certifierade enligt tre certifieringsstandarder, miljö, kvalitet och arbetsmiljö och ett miljötänk genomsyrar hela organisationen.
– En fungerande IT- och tekniklösning ger färre, kortare resor för lokala installationer och inställningar vilket är skonsamt för miljö, ekonomi och arbetsmiljö. Miljön är också en vinnare med molnlösningar, speciellt eftersom Offices serverhallar drivs av grön el, miljövänlig, naturlig kyla. Miljömärkta produkter är också en viktig aspekt när vi certifierar hårdvara.

 

Tommy Pettersson
Linköpingsposten

Office ny partner till Hydro66

officeh66.jpg

Colocationdatacentret Hydro66 i Boden väljer Office Sverige som ny samarbetspartner.

– Det är ett viktigt strategiskt partnerskap för oss. Vi expanderar kraftigt på grund av marknadens efterfrågan och det medför ett ökat behov av teknisk drift. Office är en lokal, erfaren helhetsleverantör inom IT som kan tillgodose dessa behov och bidra till vår fortsatta konkurrenskraft, säger Christiaan Keet, datacentrets tekniska chef.

Hydro66 är den största leverantören av kommersiell datacenterkapacitet norr om Stockholm. Företaget står inför en storskalig expansion av verksamheten med fyra nya serverhallar och tredubblad effekt. Det innebär ett ökat behov av operativ bemanning.

– Driften av ett colocation datacenter är ständig. Våra kunder är både lokala och globala. Det innebär att vi behöver ha teknisk support och operativ bemanning på plats dygnet runt. Med Office som partner kan vi bibehålla service och kvalitet samtidigt som vi växlar upp i kapacitet, säger Christiaan Keet.

Samarbetet mellan Hydro66 och Office inleddes 1 augusti. Tillsammans med datacentrets egen personal kommer IT-konsultbolaget att jobba med support, underhåll, drift och installation av kundernas servrar. Office finns på 21 orter i Sverige inklusive Luleå, Kalix, Kiruna och Gällivare.

– Vi känner oss stolta och glada. Hydro66 är en ny spännande samarbetspartner inom en högintressant bransch. Vi får dessutom samarbeta med en innovativ, lokal aktör som befinner sig i en expansiv fas. Det känns inspirerande, säger Jan-Erik Magnström, VD på Office i Norrbotten.

Hydro66 datacenter i Boden erbjuder datacentertjänster särskilt anpassade för stora företag, HPC-kluster och molntjänster. Anläggningen drivs av 100% förnybar vattenkraft och är ett av världens mest effektiva datacenter.

www.hydro66.se

LKAB och Office förstärker samarbetet

LKAB har valt Office som leverantör av skrivartjänster och konferensrumsteknik. Office får uppdraget att leverera skrivare, drift- och supporttjänster för  skrivarapplikationer, on-site service och livscykelhantering för LKAB:s skrivare och konferensrum. Leveransen kommer att ske på ett antal orter både i Sverige och i övriga världen där LKAB har verksamhet. Avtalet sträcker sig i fem år.

Ny styrelseordförande i Office Sverige

Gustav Malmros är Office Sveriges nya styrelseordförande

Office Sverige Holding AB valde på sin årsstämma Gustaf Malmros till ny styrelseordförande. Gustaf har en gedigen bakgrund inom IT-branschen och han har under de senaste åren arbetat med strategi och ledarskapsutveckling samt styrelsearbete. Gustaf är även styrelseordförande för Bolist AB, som är en av landets ledande kedjeföretag inom järn och bygg. Tidigare ordförande Karl-Gustav Idh meddelade ägarna i december att han inte var tillgänglig för omval vid den kommande årsstämman.

”Det har varit enormt givande och samtidigt krävande att genomföra den övergång från kedjeföretag till en helägd koncern som Office genomgått under mina 5 år som styrelse-ordförande. När vi nu avslutat vårt första helår som koncern, är tiden lämplig för att ge utrymme för nya krafter att driva Office koncernens tillväxt vidare” – Kåge Idh

För mer information:
Gustaf Malmros, Styrelseordförande Office Sverige, 070-594 43 58, gustaf.malmros@office.se
Thomas Jakobsson, VD Office Sverige, 070-826 30 22, thomas.jakobsson@office.se