Nyhet

Lär känna nya, förbättrade versionen av Copilot i Microsoft 365

Microsoft har nyligen presenterat spännande nya funktioner för Copilot och vi är glada över att kunna presentera vår första Copilot-uppdatering! Med nya språkstöd, mobil tillgänglighet, och smarta funktioner för att effektivisera dina arbetsuppgifter, tar Copilot produktiviteten till nya nivåer.

I den här artikeln tar vi en titt på de senaste uppdateringarna och hur de kan gynna dig och din verksamhet.
 

Nyheter och förbättringar i Microsoft Copilot

Här är några av de viktigaste nyheterna:

 • Ytterligare språk läggs till.
 • Nu tillgänglig i mobilappen för Microsoft 365. 
 • Skapa enkla och träffsäkra frågeformulär, polls och enkäter med Copilot i Microsoft Forms.
 • Hämta information från alla dina filer med Copilot i OneDrive . 
 • Få videosammanfattningar och insikter med Copilot i Stream.
 • Skriv snabbare mailutkast med Copilot i Outlook för Windows.

Slutligen berättar vi lite om vad som är nytt i Copilot för Microsoft 365 användarrapport för administratörer och uppdateringar i Copilot för Teams. Med den senaste uppdateringen integreras Copilot sömlöst över olika plattformar och språk, vilket förebådar en ny tid av produktivitet och global anslutning.

Ytterligare språk läggs till  

Med Copilots utökade stöd för ytterligare 17 språk är språk inte längre är ett hinder för att använda ny teknik.

Microsoft lägger till arabiska, traditionell kinesiska, danska, finska, hebreiska, koreanska, norska, polska, portugisiska (Portugal), ryska, svenska, thailändska, turkiska, ukrainska, tjeckiska, ungerska och ungerska under mars och april.

Copilot stöds redan på följande språk: Engelska (US, GB, AU, CA, IN), spanska (ES, MX), japanska, franska (FR, CA), tyska, portugisiska (BR), italienska och förenklad kinesiska. 

Denna förbättring breddar inte bara horisonten för icke-engelsktalande utan främjar också en verkligt inkluderande digital arbetsyta. Mångfalden av tillgängliga språk säkerställer att alla medlemmar i ett team, oavsett språklig bakgrund, kan utnyttja Copilot fullt ut för att effektivisera sina arbetsflöden. Dessutom främjar det samarbete med grundläggande och inkluderande stöd. 

Copilot är nu tillgänglig i mobilappen för Microsoft 365 


Copilot har utökats till mobilappen för Microsoft 365 samt mobilapparna för Word och PowerPoint. Du kan nu enkelt hitta Copilot tillsammans med ditt innehåll, dina appar och genvägar, som du kan använda för:
 • Ta med ditt innehåll till Copilot för att slutföra uppgifter på språng var du än är. Få hjälp med att sammanfatta dokument, översätta text eller ställa frågor relaterade till ditt innehåll.
 • Börja generera innehåll var du än befinner dig baserat på dina idéer och befintlig information och fortsätt sedan arbeta smidigt i mobilapparna.
 • När du interagerar med Copilot i Word eller PowerPoint på din mobila enhet kan Copilot hjälpa dig att förstå innehåll bättre och skumma igenom bara de viktigaste bilderna på språng (kräver en Copilot-licens).  

Skapa enkla och träffsäkra frågeformulär, polls och enkäter med Copilot i Microsoft Forms

Nu när Forms samarbetar med Copilot, kan du skapa frågeformulär snabbt och enkelt. Det gör att du kan spara mycket tid och arbete, vem skulle säga nej till det? 

Gå till Microsoft Forms, välj "Ny" och berätta för Copilot om ditt ämne, längd och eventuell ytterligare kontext.

Copilot utarbetar frågor och ger förslag; du kan förfina detta efter eget tycke genom att lägga till innehåll eller ta bort.

Med Copilot i formulär skapar du enkelt välformulerade formulär som fångar din målgrupps uppmärksamhet och leder till bättre svarsfrekvens.

Hämta information snabbt från alla dina filer med Copilot i OneDrive  

Copilot i OneDrive ger dig omedelbar tillgång till information som finns djupt inne i dina filer. Det är en helt ny syn på hur vi kan dela, hantera och interagera med vårt innehåll. 

Copilot kommer till en början finnas tillgänglig via OneDrives på webben, och kommer att erbjuda smarta och intuitiva metoder för att interagera med dina dokument, presentationer, kalkylblad och filer. Du kan använda Copilot i OneDrive för att: 

 • Hämta information från dina filer: Ställ frågor om ditt innehåll med hjälp av naturligt språk, så hämtar Copilot informationen från dina filer och besparar dig arbetet och tiden med att manuellt söka efter det du behöver. 
 • Generera sammanfattningar av filer: Behöver du en snabb överblick över en fil? Copilot kan sammanfatta innehållet i en eller flera filer så att du får en snabb överblick utan att ens behöva öppna filen.  
 • Hitta filer med hjälp av naturligt språk:  Hitta filer på nya sätt genom att använda Copilot-kommandon som "Visa mig alla filer som delats med mig den senaste veckan" eller "Visa filer som ”namn” har kommenterat i". 
 • Möjligheten att generera sammanfattningar av innehållet när filer delas är ett stort framsteg. Denna funktion främjar ett djupare samarbete och ökar effektiviteten avsevärt.

Copilot i OneDrive kommer att finnas tillgänglig i slutet av april 2024 på OneDrive for webben.

Få videosammanfattningar och insikter med Copilot i Stream


Nu kan Copilot i Stream förändra sättet du interagerar med videoinnehåll inom din verksamhet. Oavsett om det handlar om ett inspelat möte i Teams, utbildningsvideos eller andra viktiga videos – Copilot hjälper dig att få det du behöver inom några sekunder. 

Du kan  använda Copilot i Steam för att: 
 • Sammanfatta en video och identifiera viktiga punkter som du behöver titta på .
 • Ställa frågor om videon innehåll för att få insikter från långa eller detaljerade videor. 
 • Hitta när personer, team eller ämnen diskuteras, så att du kan hoppa direkt till den punkten i videon.
 • Identifiera vad som ska göras.

Allt detta innebär att värdefull information från videomaterial blir lättillgänglig på sekunder, utan att du behöver spendera tid på att manuellt söka igenom långa inspelningar.

Copilot in Stream kommer att finnas tillgänglig i slutet av april 2024.

Skriv snabbare mailutkast med Copilot i Outlook för Windows  


Kunder som använder nya Outlook för Windows (som Microsoft lanserade förra året) har kunnat dra nytta av Copilot-funktioner som att skriva utkast och sammanfattningar och få coachning.

Sedan november förra året har funktionen för att sammanfatta från Copilot introducerats i Outlook för Windows. Efter detta förväntas även utkast- och coachnings-funktionerna integreras i Outlook.

Uppdateringar i Microsoft Teams    

Microsoft har nyligen infört en förbättrad Copilot-upplevelse i Microsoft Teams som erbjuder bättre prompter, enklare åtkomst och mer funktionalitet än den tidigare versionen.

Copilot i Teams kommer automatiskt att ”pinnas” ovanför dina chattar, och du kan använda den för att komma ikapp, skapa och fråga om allt som rör Microsoft 365. 

Förbättrade användarrapporter i admincentret

Nu blir det lättare för administratörer att följa med i hur Microsoft Copilot används inom deras verksamheter, tack vare förbättrade användarrapporter i admincentret.

Dessa rapporter ger nu ännu djupare insikter tack vare integrationen med Graph-baserade chattdata. Det innebär att administratörer kan jämföra hur medarbetarna använder Copilot i chattar jämfört med dess användning i andra Microsoft 365-appar såsom Teams, Outlook, Word, PowerPoint, Excel, OneNote och Loop. Genom en överskådlig användartidsgraf blir det enkelt att se hur användningen av Copilot utvecklas över tid.

Den här uppdateringen erbjuder insikter som kan hjälpa ledare att skräddarsy sina strategier för att utnyttja Copilots fulla potential. Det är ett kraftfullt verktyg för att driva förändring och ett steg mot att säkerställa att teknikinvesteringar faktiskt omvandlas till mätbara förbättringar i produktivitet och samarbete.

Slutsats – varför spelar detta roll ?

De senaste uppdateringarna av Copilot för Microsoft 365 visar på Microsofts engagemang för innovation, inkludering och användarcentrerad design. Copilot bryter ner språkbarriärer, förutspår trender, förbättrar samarbetet och frigör kreativitet - Copilot är mer än ett verktyg – det är en partner i ditt digitala arbete.

När vi blickar framåt är det tydligt att Copilots möjligheter är stora. Ta till dig uppdateringarna och låt Copilot hjälpa dig och din verksamhet till ökad produktivitet och samarbete. Framtiden är inte bara ljus, med Copilot är den lysande 😉.

Vill du börja använda Copilot i din verksamhet? –  Boka ett möte med oss!

Dela i sociala medier:
kontakt

Välkommen att kontakta mig om du har frågor om vill du boka in en konsultation med någon av våra IT-specialister.

VD/Regionchef Mitt

Tomas Allder

tomas.allder@office.se

Mer kunskap och inspiration

Webinar Copilot är här! – Är ditt företag redo för AI?

Äntligen är Copilot för Microsoft 365 tillgänglig även för små och medelstora företag! 

Lär dig hur Copilot i Microsoft 365 kan förvandla ditt arbete redan idag. På webinaret visar vi bland annat Copilot live och berättar om varför det är så viktigt att integrera AI i din verksamhet på rätt sätt.

Det här är tredje delen av vår nya webinarserie om AI, produktivitet och IT-säkerhet. 

Patrik Dahlin, operativ chef och delägare på JO Sport.

Kundcase – Office levererar helhetslösning till sportdistritbutören JO Sport – med IT-säkerhet i fokus

Det som började som en enkel förfrågan om att uppgradera kopiatorer blev startskottet till ett långt partnerskap där Office levererar en säker helhetslösning till sportdistributören JO Sport.

Här berättar Patrik Dahlin, operativ chef och delägare på JO Sport, hur de med hjälp av Office, tog steget in i molnets värld, stärkte sin IT-säkerhet och skapade en framtidssäker plattform som ger dem en stor konkurrensfördel.

Webinar Copilot – din nya AI-assistent i Microsoft 365

Se vårt webinar och få inspiration och förståelse för hur du kan frigöra tid genom att låta AI göra en del av det repetitiva jobbet åt dig.

På detta webinar får du bland annat se hur Copilot hjälper dig att arbeta smartare och snabbare i Microsoft 365 appar; Word, Excel, Outlook, Teams och PowerPoint.

Vi kommer även introducera dig till Copilot Chat, som låter dig chatta med alla dina Microsoft appar, och så demar vi Bing Chatt Enterprise, en kraftfull AI-chatt för företag.

Det här är andra delen av vår nya webinarserie om AI, produktivitet och IT-säkerhet. 

OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast