Artikel

IT säkerhet – en fråga om överlevnad

I vårt moderna samhälle har IT blivit något som vi inte kan klara oss utan, det är nog uppenbart för alla. IT är idag en så vital del av vår infrastruktur att den kan jämställas med el, mat och vattenförsörjning.

Mycket få verksamheter skulle fungera utan IT i dag och beroendet minskar inte. Samtidigt som vårt beroende av tillgängliga och väl fungerande IT tjänster bara ökar, ökar också hoten. Media rapporterar dagligen om incidenter som hotar både stora organisationer och mindre företag. Nu senast var det WannaCry som drabbade tusentals IT system runtom i välden. Konsekvenserna innebär inte bara rent ekonomisk skada utan kan i vissa fall vara förödande.

Finns det då någon lösning på detta? Ja det gör det! Med rätt produkter och med en säkerhetsstrategi som är kommunicerad i organisationen minskar risken att drabbas avsevärt och skulle något system bli drabbat så kan hotet stoppas och spridning förhindras innan det blir en stor skada. De system som attackeras är ofta dåligt uppdaterade och kännedomen om IT säkerhet är låg hos de drabbade, det kan vi råda bot på.

På Office har vi jobbat med IT säkerhet i många år och vi har lösningar både för PC, Smartphones, dokument, servrar och tjänster i molnet. Med IT säkerhetslösningar som samverkar kan vi erbjuda dig ett skräddarsytt skydd som passar både dina behov och din plånbok. Låt oss göra en analys av era IT system så kommer vi att presentera lösningar som passar just er. Vi kan också ta hand om service, larm och uppdateringar av säkerhetssystemen som en tjänst så att de alltid är ”Up To Date” för att stoppa bovarna därute.

    

Dela i sociala medier:
Kontakt

Har du frågor?
- Kontakta mig!

VD/Regionchef Mitt

Tomas Allder

tomas.allder@office.se

Mer kunskap och inspiration

Artikel

IT-säkerhet under semestern – Så här får du en säker sommar

Sommaren knackar på dörren och humöret är lika högt som temperaturerna. Solglasögon: check. Strandhäng: check. Men innan du stämplar ut helt och viker dig som en solstol i skuggan, låt oss prata lite digital solkräm – IT-säkerhet.

Artikel

Hur ska du tänka kring IT-säkerheten vid distansarbete?

Fortsatta restriktioner gör att många fortsätter jobba på distans. Detta ställer höga krav på IT-säkerheten. Här ger Mathias Östman, Operativ chef över nationella supporten på Office Sverige, inblick i hur Office Support tänker kring IT-säkerheten och distansarbete.

Artikel

Vad har GDPR med utskrifter att göra?

Den nya Dataskyddsförordningen GDPR som ersätter PUL och som bland annat reglerar hur personuppgifter hanteras av företag och myndigheter är ett hett ämne för närvarande.

OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast