Kundcase

Office levererar helhetslösning till sportdistributören JO Sport – med IT-säkerhet i fokus

Patrik Dahlin, operativ chef och delägare på JO Sport.
Patrik Dahlin, operativ chef och delägare på JO Sport.

Det som började som en enkel förfrågan om att uppgradera kopiatorer blev startskottet till ett långt partnerskap där Office levererar en säker helhetslösning till sportdistributören JO Sport.

Här berättar Patrik Dahlin, operativ chef och delägare på JO Sport, hur de med hjälp av Office, tog steget in i molnets värld, stärkte sin IT-säkerhet och skapade en framtidssäker plattform som ger dem en stor konkurrensfördel.

Utmaningen – ett behov av att flytta till molnet

Samarbetet började 2018 när JO Sport kontaktade Office för att uppgradera sina kopiatorer till en mer avancerad lösning med extra funktioner. Men snart stod det tydligt att de hade ett behov av att se över hela sin IT-miljö.

– På den tiden hade vi all data lokalt. Vi hade en server som vi ägde själva. Jag kände att vi behövde en förändring, något mer robust och framtidssäkert.

Förutom att vi insåg att den lokala lösningen var en säkerhetsrisk och fort skulle bli gammal och behöva uppdateras så hade vi svårt att jobba på olika platser på ett effektivt sätt. 

Valet av IT-partner skulle inte bara påverka deras dagliga verksamhet, utan också definiera deras framtid i en alltmer konkurrensutsatt marknad.

Med Office kände jag att vi var på rätt väg. Office tog fram ett förslag för att ta ett helhetsgrepp om vår IT-miljö och vi bestämde oss för att köra, säger Patrik Dahlin.

Att flytta över IT-miljön till molnet och se över strukturen var a och o för att skapa en säkrare, mer flexibel och tillgänglig plattform.

– Det var en stor övergång för oss, men med Office vid vår sida kände vi oss trygga genom hela processen, konstaterar Patrik.

– Förutom att hjälpa JO Sport att flytta över till molnet såg vi till att alla deras användare var involverade och med på banan. Vi utvecklar dem ständigt genom löpande utbildning och stöd i deras arbetssätt och digitala verktyg. Så det började med ett relativt omfattande jobb för oss och vårt engagemang fortsätter, berättar Tomas Allder, vd på Office.

Nu har vi ett team med oss på Office som stöttar oss med support och personlig kontakt. De förstår våra behov och de är också duktiga på att utmana oss i att testa nya lösningar.

Patrik Dahlin, operativ chef och delägare på JO Sport.


Lösningen – en säker plattform att växa i

Idag täcker Office som helhetsleverantör alla delar av JO Sports IT-miljö med Microsoft 365 som plattform. Det ger JO Sport en betydande konkurrensfördel, genom att alltid vara ett steg före med den senaste tekniken.

– Att ha allt under ett tak har verkligen förenklat saker för oss. Jag kan inte tänka mig att gå tillbaka till hur det var innan, betonar Patrik.

Patrik beskriver det positiva i att nu ha en stabil plattform som ger möjlighet till tillväxt och framför allt säkerhet. Allra senast har de uppgraderat till Business Premium, främst i syfte att öka sin IT-säkerhet.

– För oss på JO Sport är säkerhet inte bara en teknisk fråga, det handlar om att skydda vårt varumärke och vår relation med kunderna. Office har hjälpt oss att göra just det, säger Patrik.

En rad funktioner i Business Premium säkrar upp IT-miljön. Secure Score är ett verktyg i plattformen där du kan mäta säkerheten. Du får en helhetsvy över aktiva säkerhetspolicyer och konfigurationer och får rekommendationer för hur du kan höja säkerheten ytterligare och öka ditt Secure Score.

– Vi jobbar alltid mot att våra kunder ska nå över 65% i Secure Score och sedan upprätthålla den, berättar Tomas.

– Bara för att man är ett mindre företag betyder det inte att man inte behöver en säker IT-miljö. Snarare blir det en hygienfaktor. För när något krånglar måste någon agera och det snabbt. Då är det tryggt att ha en partner som Office som är proaktiva, snabba, uppdaterade och har koll på aktuella säkerhetshot, säger Patrik.


Vi jobbar alltid mot att våra kunder ska nå över 65% i Secure Score och sedan upprätthålla den.
Tomas Allder, vd på Office Sverige.

 

Resultatet – ett tätt och tryggt partnerskap

Helhetslösningen som Office levererar har inte bara stärkt deras IT-säkerhet utan också sparat dem värdefull tid, vilket gör att de kan fokusera på sin verksamhet.

Patrik upplever att samarbetet med Office har varit smidigt och flexibelt genom hela deras resa tillsammans, och särskilt uppskattar han supporten.

– Nu har vi ett team med oss på Office som stöttar oss med support och personlig kontakt. De förstår våra behov och de är också duktiga på att utmana oss i att testa nya lösningar. Vi uppskattar särskilt våra månadsmöten med dem där vi har möjlighet att lyfta eventuella funderingar – det är en nyckelfaktor tycker jag! säger Patrik.

Hur ser framtiden ut?

När vi frågar Patrik hur han ser på framtiden ser han positivt på det fortsatta partnerskapet med Office.

– Under de år som vi arbetat med Office har vi byggt upp en bra relation och den vill vi gärna bibehålla, då den personliga kontakten och förståelsen för våra behov definitivt är något som vi värdesätter.

Sammanfattning

Att samarbeta med Office innebär inte bara att man får tillgång till toppmodern IT-teknik och IT-säkerhet, utan också ett partnerskap byggt på förtroende, utveckling och förståelse för din verksamhets unika behov. Låt inte tekniken vara en begränsning, låt den bli en viktig del av din fortsatta resa.

Går du också i tankarna att stärka upp din IT-miljö? Hör av dig till oss till oss så pratar vi om dina behov!


Kort om företaget

JO Sport är ett familjeägt företag som distribuerar ett brett sortiment med över 80 varumärken av sportprodukter till sportbutiker över hela landet. Idag har JO Sport över 25 medarbetare och med huvudkontor i Hudiksvall.

Dela i sociala medier:
kontakt

Välkommen att kontakta mig om du har frågor kring IT-säkerhet eller om vill du boka in en konsultation med någon av våra IT-specialister.

VD/Regionchef Mitt

Tomas Allder

tomas.allder@office.se
OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast

Mer kunskap och inspiration

Webinar IT-säkerhet och produktivitet – En dag med Microsoft 365

Vill du veta hur du kan höja din produktivitet på ett säkert sätt? I detta scenariobaserade webinar visar vi dig hur du enkelt kan bemästra dina dagliga arbetsrutiner med Microsoft 365 utan att ge avkall på IT-säkerheten.

Vi djupdyker även i ett par avancerade scenarion och tittar på hur du kan spåra och förhindra olika typer av attacker med hjälp av Microsoft 365.

Webinar – AI och Microsoft 365 – Ett helt nytt sätt att arbeta

Vill du veta hur du kan använda AI för att förbättra ditt dagliga arbete? Med Microsoft 365 Copilot kan du börja använda AI i de produktivitetsappar du redan använder; PowerPoint, Word, Excel, Outlook, Teams med flera.

Det här är första delen av vår webinarserie om AI, produktivitet och IT-säkerhet. Se detta som ett första steg för att öka din kunskap kring AI och Microsoft Copilot.

Är molnlösning rätt för min verksamhet?

Under de senaste åren har det blivit vanligare att företag flyttar delar av eller hela sitt IT-stöd till molnet, men det är fortfarande många som inte har påbörjat sin digitala resa ännu.

Varför ska du flytta hela eller delar av ditt IT-stöd i molnet? Här reder vi ut för- och nackdelar.