Artikel

Är en molnlösning rätt för min verksamhet?

Med en molnlösning slipper du oroa dig för dataförlust, dataintrång och skadlig programvara.

Under de senaste åren har det blivit vanligare att företag flyttar delar av eller hela sitt IT-stöd till molnet, men det är fortfarande många som inte har påbörjat sin digitala resa ännu.

Varför ska du flytta hela eller delar av ditt IT-stöd i molnet? Här reder vi ut för- och nackdelar.

Fördelar med en molnlösning

Du kan skala upp eller ner efter vad du behöver och verksamheten ändras, eftersom resurserna fördelas efter behov.

Med molntjänster har du praktiskt taget obegränsad kapacitet för databehandling och datalagring.

Du betalar bara för den kapacitet du använder.

Eftersom en molntjänst levereras via nätet behöver du heller inte investera i en massa ny utrustning. Du slipper köpa, installera, uppdatera och hantera programvara lokalt.

Det är flexibelt

Det standardiserade gränssnittet gör det enkelt för partners att hjälpa dig om det behövs. Medarbetarna kan komma åt information de behöver så länge de har tillgång till internet.

Du får även tillgång till moderna lösningar som ökar konkurrenskraften.

Molnbaserade produktivitetsverktyg möjliggör att du kan arbeta var som helst, när som helst och på valfri enhet. Det gör det lättare att kommunicera och samarbeta mer effektivt.

Lagring av data i molnet ger ökad säkerhet.

Med en IT-leverantör får företag tillgång till mer specialistkompetens än vad de själva har möjlighet att bygga upp och bibehålla.

Företag får också tillgång till datacentraler med omfattande säkerhetsåtgärder och strikta restriktioner där hårdvara och mjukvara uppdateras regelbundet. Säkerhetsuppdateringar och andra programuppdateringar är en del av leveransen, liksom säkerhetskopiering och lagring av data på flera ställen – inklusive automatisk överföring till annan lagringsplats om något går fel.

Nackdelar med en molnlösning

Listan på fördelar med molntjänster kan göras lång men det behöver inte vara en bra lösning för alla verksamheter. Till exempel:

  • Om företaget eller organisationen styrs av regelverk som inte tillåter lagring av information i publika molntjänster. (Datasäkerhet och integritet)
  • Om företaget har inte de behoven som en molntjänst erbjuder.
  • En molntjänst är ibland svår att anpassa efter företagets specifika behov.
  • I vissa fall kan en molntjänst bli dyrare än ”on premise” om företaget behöver mer avancerade molnlösningar än standard.

Kom igång med molnresan

Hoppas du har fått en lite tydligare bild över om en molnlösning skulle passa ditt företag eller inte.

Molntjänster ger din verksamhet en flexibel, digital plattform som öppnar nya möjligheter och tillgång till ny teknik.

Om du tycker att det låter intressant och behöver hjälp att ta nästa steg så tveka inte att höra av dig! Vi hjälper dig gärna att se vilken molntjänst som bäst möter din verksamhets behov och lär dig hur du ska komma igång.

Office har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder att flytta IT till molnet och sedan drifta och förvalta molntjänster. Vi kan stötta dig hela vägen och hjälpa dig att undvika de vanligaste fallgroparna.

Du kanske redan idag är nyfiken på hur du ska gå tillväga för att flytta data från en lokal plats till en molnlösning? Välkommen att höra av dig!

    

Dela i sociala medier:
Kontakt

Har du frågor?
- Kontakta mig!

VD/Regionchef Mitt

Tomas Allder

tomas.allder@office.se

Mer kunskap och inspiration

Artikel

Är en molnlösning rätt för min verksamhet?

Under de senaste åren har det blivit vanligare att företag flyttar delar av eller hela sitt IT-stöd till molnet, men det är fortfarande många som inte har påbörjat sin digitala resa ännu.

Artikel

10 Skäl att digitalisera din arbetsplats

Kanske känner du igen dig; Översvämmas du av mail? Vågar du inte radera filer i gemensamma mappar? Måste du skicka dokument via e-post till chefer för godkännande? Skickar du Excel-filer när du jobbar med din budget? Behöver du rota bland pärmar för att leta upp viktiga dokument eller utföra en uppgift? 

Artikel

Molnet och Office – en solskenshistoria

Nu när våren knackar på dörren är det ju inte direkt moln man vill tänka på, men vi lovar, de moln vi tänker på kommer inte att skymma solen som förhoppningsvis skiner på oss i Påsk. Vi har under hösten och vintern rest runt i Sverige och pratat med våra kunder om att flytta upp sin IT i molnet. För de allra flesta börjar resan med mailen och filservern. Sedan kommer kanske applikationer så som affärssystem, lönesystem och annat.

OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast