Nyhet

Microsoft introducerar Copilot – ett helt nytt sätt att arbeta i Microsoft 365

Vi lever i förändringens tider. I veckan premiärvisade Microsoft sin banbrytande AI-drivna "Copilot", ett verktyg som är utformat för att öka produktiviteten och frigöra kreativiteten.

Microsoft meddelade att de kommer att lägga till Copilot i alla Microsoft 365 appar; Word, Outlook, Excel, Powerpoint med flera. Inte nog med det, du kommer att kunna chatta med alla dina Microsoft-produkter. Tänk dig ChatGPT men den söker igenom dina mail i Outlook, dina Excel-kalkylblad, dina Word-dokument, dina anteckningar från Teams-möten och allt annat för att hjälpa dig att hitta svar som är skräddarsydda för dig och din verksamhet.

Målet är att hjälpa användarna att öka sin kreativitet, öka effektiviteten och vässa sina färdigheter.

Copilot: En kraftfull ai-assistent för Microsoft 365-användare

Exempel på hur Copilot förbättrar följande Microsoft-appar:

Microsoft Word: Copilot kan skriva, redigera, sammanfatta och skapa innehåll i Word. Den kan ge förslag för att förbättra ditt skrivande och hjälpa dig att välja en lämplig språklig stil (tone of voice).

Microsoft Excel: I Excel kan Copilot hjälpa dig att analysera och utforska data med hjälp av frågor. Den kan avslöja samband, föreslå scenarier och föreslå nya formler utifrån dina frågor.

Microsoft PowerPoint: Copilot kan omvandla dina idéer till visuella presentationer genom att skapa bilder med talarnoter och källor eller starta en ny presentation från en förfrågan eller ett utkast.

Microsoft Outlook: Copilot hjälper dig att hantera din inkorg och dina meddelanden för att spara tid och förbättra kommunikationen. Den kan sammanfatta emailtrådar, skriva svar och skapa kalenderinbjudningar.

Microsoft Teams: Copilot gör möten mer produktiva genom att transkribera i realtid och skapa sammanfattningar samt göra att göra-listor och påminnelser efter vad som sades på mötet.

Business Chat introduceras

Business Chat är en ny funktion för att effektivisera ditt arbete. Den samlar data och kopplar ihop information från dokument, presentationer, email, kalender, anteckningar och kontakter för att sammanfatta chattar. Den kan skriva email, hitta viktiga datum eller till och med skriva en plan baserad på andra projektfiler. Allt för att ge en sömlös upplevelse i Microsoft Teams.

När kan vi börja använda Copilot?

Microsoft testar just nu Copilot med några utvalda kunder och planerar att utöka förhandstesterna under de kommande månaderna. Vi har något att se fram emot!

Sammanfattning

Microsoft 365 Copilot har potentialen att revolutionera vårt nuvarande sätt att arbeta.

Genom att automatisera vardagliga uppgifter kan användarna fokusera på de kreativa aspekterna av sitt arbete och spara värdefull tid.

Som vanligt har Microsoft integritet och säkerhet i fokus och påpekar att Copilot följer företagets AI-principer, ansvarsfull AI-standard och datasäkerhetsåtaganden.

Som vid all användning av Ai behöver vi som användare alltid faktagranska och finjustera genererat innehåll.

Dela i sociala medier:

Mer kunskap och inspiration

Artikel

Hur ska du tänka kring IT-säkerheten vid distansarbete?

Fortsatta restriktioner gör att många fortsätter jobba på distans. Detta ställer höga krav på IT-säkerheten. Här ger Mathias Östman, Operativ chef över nationella supporten på Office Sverige, inblick i hur Office Support tänker kring IT-säkerheten och distansarbete.

Artikel

Är en molnlösning rätt för min verksamhet?

Under de senaste åren har det blivit vanligare att företag flyttar delar av eller hela sitt IT-stöd till molnet, men det är fortfarande många som inte har påbörjat sin digitala resa ännu.

Webinar

Ta steget till det nya arbetslivet och framtidens arbetssätt

Är du intresserad av att veta hur och med vilka verktyg du kan ställa om till ett digitalt arbetssätt? På det här webinaret har vi bjudit in Henrik Byström, affärsområdeschef Modern Work och Microsoft 365.

OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast