Artikel

Ta bättre beslut med BI verktyg från Microsoft!

Nya lösningar ger möjlighet att skapa egna Business Intelligence verktyg, även för småföretagare. Vad skulle det betyda för ditt företag om alla i verksamheten kunde fatta mer träffsäkra beslut genom att enkelt kunna visualisera rätt information och nyckeltal som påverkar er affär?

De flesta möten, kundinteraktioner och affärsbeslut involverar på ett eller annat sätt digital information idag, oavsett om det kommer från externa källor, affärssystem, CRM- eller logistiklösningar eller kanske till och med en maskin.

Utmaningen är att datamängderna ökar med en enorm hastighet samtidigt som behovet att analysera och visualisera informationen på ett enkelt sätt har ökat. Nedan ser vi ett exempel på hur man har visualiserat en analys av en kampanj med Power BI. Detta gör det enkelt för beslutsfattaren att se resultat, trender och nyckeltal på ett tilltalande sätt som gör beslutsfattningen enklare.

Exempel på en kontrollpanel i Power BI

Vi har lättare att ta till oss grafiskt visuell information jämfört med siffror i en tabell eller text. Vi ser att samtliga roller i en organisation idag, inte bara ledningen är beslutsfattare med datadrivna beslut. Power BI ger alla beslutsfattare ett verktyg för att enkelt visualisera data, oavsett roll och samband.

Med Power BI ansluter ni er enkelt till olika typer av datakällor både internt och externt. Dessa datakällor använder ni sedan för att skapa rapporter och visualiseringar. Slutligen sätter du ihop en kontrollpanel med de visualiseringar med tal och nyckeltal från olika rapporter som är viktiga för just dig, gruppen eller en specifik situation. Dessa kan man enkelt dela med gruppen, organisationen eller publicera externt på en webbplats. Du kan självklart även komma åt dina rapporter och kontrollpaneler från alla vanliga mobila enheterna via appar eller webbläsare.

Så här kommer du igång!
Det är enkelt att komma igång och det finns proffsig hjälp att få på vägen. För att bekanta er med Power BI och även registrera er för en gratis utvärderingsversion går ni in på www.powerbi.com.

Office kan stötta och visar PowerBI på de seminarier som genomförs om den digitala småföretagaren. Office kommer jobba med PowerBI via sin Office 365 miljö och löpande utvärdera vilka beslutsprocesser för företagare som kan förbättras med hjälp av den här typen av verktyg tillsammans med Microsoft.

 

Tommy Flink                               
Produktansvarig PowerBI Microsoft         

      

Dela i sociala medier:
Kontakt

Har du frågor?
- Kontakta mig!

Regionchef Väst

Johan Kulhanek

johan.kulhanek@office.se

Mer kunskap och inspiration

Artikel

Den digitaliserade ekonomifunktionen

Tack vare digitaliseringen har ekonomiavdelningens arbete förändrats dramatiskt under de senaste årtiondena. Från att arbetsuppgifterna har varit manuella – till att informationen blir digital – till att uppgifter görs automatiskt.

Artikel

10 goda anledningar att välja elektronisk fakturahantering (EFH)

För att verksamheter ska ha en chans att ligga i framkant är det viktigt att hänga med i digitaliseringen. Tjänsterna finns och utvecklas i snabb takt. Kanske är det dags att ta steget och investera i bra IT-lösning på ekonomiavdelningen?

Artikel

Digitalisering, vad är det och hur påverkar det dig?

Det är mycket prat om digitalisering nu och det kan uppfattas som både stort och svårt. Givetvis finns det många sätt att se på digitalisering. Vi på Office väljer att fokusera på det som vi tror ger mest nytta för dig som företagare, i ert dagliga arbete.

OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast