Artikel

Direkthjälp som når fram

Office nyårslöfte – Att även år 2021 göra skillnad för barnen på Santiago Elementary School på ön Leyte i Filippinerna.

Santiagostiftelsens hjälpprojekt har eliminerat undernäringen, förbättrat tandhälsan och skolresultaten bland barnen i en skola på Leyte. Det är eldsjälar som Niels & Åsa Berger och Sofia Andersson med brinnande hjärtan som har förmågan att omsätta sina visioner i praktisk handling som gjort detta möjligt. Läs om deras fantastiska engagemang!

Allt startade med tyfonen Yolanda 2013

Niels Berger, vd för Crew Chart Ship Management och orkanveteran från sina år i Miami och Bahamas förstod direkt läget när tyfonen Haiyan, lokalt kallad Yolanda, kraschade in över Filippinerna i november 2013. Så fort flygplatsen öppnade i februari 2014 reste Niels Berger och hans hustru Åsa till Leyte för att hjälpa de drabbade.

Bilder från Tacloban efter stormen.
Bilder från Tacloban efter stormen.

Under sitt besök träffade de två systrar till styrmän i företaget. Systrarna var lärare på skolan Santiago Elementary School i bergen ovanför Palompon på västra Leyte. Barnen som går i skolan kommer från mycket fattiga familjer..

– Vi frågade dem hur det hade gått för deras skola som låg långt uppe i bergen, hur mycket förlorade barnen? Ingenting, sa de, för de har aldrig haft någonting att förlora. De bor i plåtskjul, så det var bara att spika upp plåtbitarna igen. Det gick inte att ta sig dit.

Hjälpprojekt blir stiftelse för att kunna ge fortsatt stöd till barnen på Santiago Elementary School.

Niels och Åsa funderade på om de kunde göra något. De bestämde sig för att donera pengar så att skolan kunde anställa en kokerska som lagade varm lunch till alla skolbarnen två gånger i veckan. Det blev starten på ett omfattande hjälpprojekt som ännu pågår.

Det nya köket.

2016 startade de en stiftelsen för att få in mer pengar och kunna ge fortsatt stöd. Sedan dess har Santiago Elementary School fått ett nytt kök, en ny matsal, en basketplan och en utomhusmatsal. De har tagit dit medicinskåp och en tv till varje klassrum. Två gånger har läkare och sjuksköterskor från en klinik i Manila gått igenom alla skolbarnen.

Medicinsk undersökning

– Första gången var 40% av barna undernärda, berättar Niels Berger, året efter var det ingen. Det kändes otroligt skönt.

Barnens tänder var dåliga

Varje gång stiftelsen är på besök träffar de sina medhjälpare – lärarinnorna och rektorn. De berättar om behoven och föreslår sätt att hjälpa skolbarnen och deras familjer.

Ett behov som fanns var att hjälpa barnen med deras dåliga tänder. Det finns endast en statlig tandläkare som är anställd på Leyte och som ansvarar för alla 300 000 skolbarn på ön.

Teamet från Tandläkare utan gränser (TLUG) undersöker barnens tänder, lär dem om tandborstning och donerar tandborstar och tandkräm.

I Sverige kontaktade de Tandläkare utan gränser (TLUG) som blev intresserade av ett samarbete. Ett avtal upprättades som innebär att ett team med tandläkare och tandhygienister åker till Leyte två gånger om året.

– Hjälpen kommer fram och varje krona går till barnen och inga pengar till administration överhuvudtaget. Det kan jag personligen garantera, säger Niels Berger.

Rapport 2020 – ett ovanligt år – pandemi och nedstängning.

Livet på Filippinerna förändrades drastiskt i och med pandemin och situationen är allvarlig p g a nedstängda skolor och reseförbud som resulterat i förlorade inkomster och svårigheter att skaffa mat som följd.

Hjälpen till skolan har därför omdirigerats från skolan till att distribuera ut basföda; ris, torkat kött och fisk till de svårtillgängliga området där skolans elever med sina familjer bor.

Tack vare donationer kunde stiftelsen fortsätta denna nödhjälp.

Niels Berger och Anders Johansson, VD Office Sverige, på besök på Santiago Elementary School. 

 

Vänligen acceptera marknadsförings- och inställnings-cookies för att se videoinnehållet

Ändra cookies-inställningar

Rapport 2021 – ett år med fortsatta nedstängningar.

Vi hade hoppats att livet skulle ha börjat återgå till det normala. MEN – alla skolor i Filippinerna har stängts och det finns inga tecken på att de snart kommer att öppnas. Möjligheten att resa är begränsad och karantänskraven är fortfarande i kraft.

Behovet av hjälp är fortfarande stort och tillsammans med skolans engagerade skollärare har organisationen hittat sätt att hjälpa barnen att studera, dela ut mat regelbundet och hjälpa till med sjukvårdskostnader. Skrivare, toners, papper och annat har köpts in till skolan så att lärarna kan producera veckopaket med uppgifter i alla ämnen. Dessa paket hämtas på måndagsmorgnar av en familjemedlem i varje familj och lämnas tillbaka på fredagen för betygsättning och kommentarer. Många av föräldrarna saknar arbete och har därför haft tid att försöka hjälpa sina barn. De få mor- och farföräldrar som kan läsa och skriva har också varit till stor hjälp.

Fler kan hjälpa

För oss på Office känns det viktigt att vi kan vara med och hjälpa till och skapa fler möjliga vägar i framtiden för barnen.

För fjärde året i rad har vi därför valt att stödja Santiago Elementary School i Leyte i Filippinerna via Santiago Foundation. Genom att vara med och bidra till att ge barnen en bra start hoppas vi skapa ökade möjligheter för dem att lyckas i livet.

Vill du veta mer och kanske vara med och bidra kan du klicka dig vidare till Santiagostiftelsen.

S A N T I A G O S T I F T E L S E N
Hjälpverksamhet främst riktad till skolbarn på filippinska ön Leyte.

  • Drivs av Niels & Åsa Berger, Sofia Andersson och Hanna Ericsson.
  • Startade efter tyfonen Yolanda 2013.
  • Blev formell stiftelse 2016.
  • Revideras av revisionsbyrån PWC.
Dela i sociala medier:

Mer kunskap och inspiration

Nyhet

Microsoft introducerar Copilot – ett helt nytt sätt att arbeta i Microsoft 365

Vi lever i förändringens tider. I veckan premiärvisade Microsoft sin banbrytande AI-drivna "Copilot", ett verktyg som är utformat för att öka produktiviteten och frigöra kreativiteten.

Pressmeddelande

Office vinner förnyat ramavtal med Kammarkollegiet

Office Sverige har tecknat ett nytt ramavtal med Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet för ”Skrivare som tjänst och produkt”.

Pressmeddelande

Office Sverige förvärvar Norrköpings IT-Partner (NIP) – Cirkeln är sluten

Norrköpings IT-Partner var mellan åren 2005 till 2013 del av Office-kedjan och nu efter 9 år är de återigen återförenade med Office Sverige. Cirkeln är sluten.

OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast