Pressmeddelande

Office Östergötland expanderar

I våras öppnade IT-företaget Office Sverige AB ett kontor på Gotland och två personer anställdes till Visbykontoret och man siktar på att få snabb tillväxt.

I och med att man öppnade Visbykontoret startar man i "Grannkommunen" till Östergötland. Det nya kontoret blir ett regionalt kontor till Office Östergötland AB och visar att det finns marknadspotential i branschen och dessutom att Office genom sin expansion österut hanterar marknadens teknik- och ekonomiska svängningar.
– Vi har fått ett väldigt positivt mottagande så här långt och många har hälsat oss välkomna till ön. Men det behövs ett väldigt lokalt närvarande för oss för att lyckas, Anette Hesselgren, vd på Office i Östergötland.
 

Tuff konkurrens
– Det har också blivit en hårdare konkurrens de senaste decennierna med större och färre företag som tävlar om kunderna. Affärerna blir mer komplexa och kunderna vill helst ha så få leverantörer som möjligt vilket Office kan tillgodose inom vår bransch.


Ett särdeles driv
Office är ett företag som arbetar med support och försäljning av IT och tekniklösningar i Sverige. Företaget finns idag på 20 orter i Sverige med drygt 110 anställda organiserat i
8 juridiska enheter. Man verkar på en marknad som är oerhört djupt kopplat till tekniska innovationer och landvinningar vilket kräver en kunskap och flexibilitet i försäljningens och servicens alla delar.

Majoritetsägare är Anette Hesselgren i koncernen Office Sverige och hon driver Office Östergötland imponerande.
– År 2005 köpte jag Office dokument av Toshiba som då höll på med kontorsartiklar, skrivare och kopiatorer. Efter moget övervägande tog jag steget trots att det såg mörkt ut för bolaget då. Jag har alltid haft tankar på att driva eget , säger Anette Hesselgren, vd på Office i Östergötland som då var mamma till tre små barn och fortsätter.


– År 2015 var vi åtta bolag som gick ihop och bildade Office och dag har vi breddat vår verksamhet betydligt i Sverige vilket har varit nödvändigt när den nya tekniken utvecklas.


Molnet ersätter papper?
Anette Hesselgren har en lång och gedigen erfarenhet av försäljning och hon startade med det direkt efter hon gått ur skolan. Företaget riktar in sig mest på små och medelstora företag men har även en stor del av offentliga kunder sedan länge.
– Det är säljet som driver mig hela tiden. Men jag omger mig med kompetent personal som kan ekonomi, teknik och det som behövs för vårt företag.


– Jag brukar till kund säga att allt behöver inom IT och Teknik på ditt kontor ryms inom våra fem affärsområden. Vi lyssnar och därefter föreslår vi en skräddarsydda lösningar och vi är alltid bara ett telefonsamtal bort från kunden med vår kontorstäckning.


Miljötänk
Office är certifierade enligt tre certifieringsstandarder, miljö, kvalitet och arbetsmiljö och ett miljötänk genomsyrar hela organisationen.
– En fungerande IT- och tekniklösning ger färre, kortare resor för lokala installationer och inställningar vilket är skonsamt för miljö, ekonomi och arbetsmiljö. Miljön är också en vinnare med molnlösningar, speciellt eftersom Offices serverhallar drivs av grön el, miljövänlig, naturlig kyla. Miljömärkta produkter är också en viktig aspekt när vi certifierar hårdvara.

 

Tommy Pettersson
Linköpingsposten

Dela i sociala medier:
Kontakt

Har du frågor?
- Kontakta mig!

Regionchef Öst

Anette Hesselgren

anette.hesselgren@office.se

Mer kunskap och inspiration

Nyhet

Lär känna nya, förbättrade versionen av Copilot i Microsoft 365

Microsoft har nyligen presenterat spännande nya funktioner för Copilot och vi är glada över att kunna presentera vår första Copilot-uppdatering! Med nya språkstöd, mobil tillgänglighet, och smarta funktioner för att effektivisera dina arbetsuppgifter, tar Copilot produktiviteten till nya nivåer.

Nyhet

Dags att byta från gamla till Nya Teams

Nu är det dags att välkomna nya Teams och ta farväl av gamla Teams (classic), om du inte redan gjort det. Den 1 april 2024 kommer den gamla Teams att fasas ut, så förbered dig för en övergång till den uppdaterade versionen ”New" Teams.

Nyhet

Copilot Pro och Copilot för Microsoft 365 – Nya möjligheter för ditt företag

Microsoft har precis introducerat Copilot Pro och utökat tillgängligheten av Copilot för Microsoft 365. Det här är inte bara några uppdateringar; det är en helt ny värld av produktivitet och kreativitet som öppnar sig för oss alla – från enskilda personer till hela företag.

OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast