Kundcase

"För att klara IT-utmaningarna krävdes en lyhörd partner"

Ta del av intervjun från webinaret “Framtidens digitala klinik” där Niklas Virta, vice VD på Aqua Dental berättar om hur de har löst IT-tekniken på sina tretton kliniker och vad som är viktigt för dem.

Niklas Virtas roll innebär att han både jobbar med strategiska frågor och med den operativa verksamheten. Han är närvarande ute på klinikerna och har mycket kontakt med personal, klinikchefer, ledningen och säkerställa att driften fungerar så att ingen onödig tid läggs på sådant som inte har med tandvården att göra."IT för oss är väldigt viktig för personaltrivseln. Vi är måna om att IT inte märks så mycket. Då har vi lyckats", säger Niklas.

Vad var utmaningen? 

Aqua Dental är en av Europas snabbast växande kedjor och befann sig i en expansionsfas. De behövde en flexibel, skalbar och säker IT-miljö och en smart IT-lösning är ofta kritisk för att kunna växa.

Vad var lösningen?

Aqua Dental genomförde en upphandling och en genomlysning av vilka olika IT-lösningar som fanns på marknaden.

För att klara utmaningarna krävdes en lyhörd IT-partner som hade insikt i klinikers speciella behov. Valet föll därför på Office Sverige, som kan hantera stora IT-projekt med bibehållen flexibilitet och följsamhet mot Aqua Dentals verksamhet. Office har dessutom över 20 års erfarenhet av dental IT, både stora kedjor och mindre tandläkarpraktiker. Partnerskapet omfattar ett helhetsåtagande med bland annat IT-drift, förvaltning och helpdesk.

Hans-Olov Strömberg, kundansvarig på Office Sverige, berättar:

– Aqua Dental valde Office funktionstjänst både på datorer och nätverk. Eftersom de är en stor kedja så kräver det en annan lösning än den vi använder om man bara är 2-3 kliniker. När det är stora kedjor kör vi svartfiber direkt in i vår serverhall med direktkoppling".

Vad blev resultatet?

– Vi var modiga nog att gå live inför förra sommaren. Det är som alltid lite komplext när man byter IT-leverantör och IT-miljö och det är mycket man måste ha koll på, säger Niklas.

Han tycker att bytet över lag gick extremt bra. Flexibiliteten var något de fastnade för från början och den finns kvar. Att Office var redo att forma lösningarna efter Aqua Dentals behov ser Niklas som något väldigt viktigt. Sedan är det som alltid när man byter IT-miljö; det är små barnsjukdomar på vägen, men enligt Niklas har de också hanterats på ett mycket bra sätt.

 
Det som är roligt med Aqua Dental är att de är framåt och gillar ny teknik. De är verkligen utmanare. Det har varit väldigt kul för oss för vi har fått vara med på alla IT-delarna.

Christian Dybeck, kundansvarig Office Sverige.

Hur ser framtiden ut?

Niklas Virta ser det som en intressant utmaning och möjlighet i det att de expanderar kraftigt och hela tiden adderar nya komponenter och kliniker till nätverket. I deras framtida samarbete med Office ser Niklas att de kommer fortsätta dialogen för att säkerställa att de är anpassningsbara, agila och snabba.

– Det är så vi vill jobba och det tycker vi också att Office Sverige har hanterat väldigt bra", säger Niklas.

– Som kundansvarig för AquaDental är det jättekul att höra att det har fungerat, att de upplever oss som formbara och lyhörda för deras behov. För oss är det otroligt roligt att få vara med på deras resa”, flikar Hans-Olov in.

Vi vill inte att en IT-leverantör ska märkas så mycket. Vi vill att alla duktiga kliniker och all annan personal ska fokusera på det de är bra på och det är inte att driva IT-frågor. Det är viktigt att man har ett helhetsansvar som samarbetspartner och det upplever jag att Office har.

Niklas Virta, vice VD på Aqua Dental.


Kort om företaget

Aqua Dental är en tandläkarkedja som arbetar för att förändra tandvårdsbranschen. Här arbetar över 400 medarbetare vilket ställer höga krav på deras arbete, som blir allt mer digitalt. Kedjan bedriver i dagsläget 14 kliniker i Stockholm och Göteborg men kommer inom det närmsta halvåret att ha öppnat kliniker i fler städer.


Dela i sociala medier:
kontakt

Välkommen att kontakta mig om du har frågor kring IT-lösningar för tandvården eller om vill du boka in en konsultation med någon av våra IT-specialister.

Kundansvarig

Ronnie Lindberg

ronnie.lindberg@office.se
Öka effektivitet och lönsamhet

Skalbar IT för kliniker inom dentalbranschen

Kliniker har speciella behov och av erfarenhet vet vi vad som krävs när det gäller att bygga upp, drifta och underhålla en tillförlitlig och säker IT-miljö.

Office tar helhetsansvar för din IT-miljö och ger dig utbildning, support och rådgivning.

Det kallar vi ett bättre arbetsliv.

IT-lösningar för tandvården

Mer kunskap och inspiration

Webinar

Framtidens digitala klinik

Har du tandläkarpraktik eller jobbar inom tandvården? Då kan vi tipsa om det här webinaret där bland annat Thomas Olsson från Opus Dental visar nästa generations journalsystem i molnet.

Artikel

Är en molnlösning rätt för min verksamhet?

Under de senaste åren har det blivit vanligare att företag flyttar delar av eller hela sitt IT-stöd till molnet, men det är fortfarande många som inte har påbörjat sin digitala resa ännu.

Artikel

Hur ska du tänka kring IT-säkerheten vid distansarbete?

Fortsatta restriktioner gör att många fortsätter jobba på distans. Detta ställer höga krav på IT-säkerheten. Här ger Mathias Östman, Operativ chef över nationella supporten på Office Sverige, inblick i hur Office Support tänker kring IT-säkerheten och distansarbete.

OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast