Kundcase

Så blev Linköpings Stadsmission digitaliserade med hjälp från Office Sverige

En allt mer digitaliserad samtid kräver en digital och modern arbetsplats. Att lyckas med det kan dock te sig som en rejäl utmaning och kan kräva omfattande kunskaper som inte alltid finns nära till hands. Med hjälp av Office kan företag fokusera på sitt, samtidigt som Office ordnar en välfungerande och säker IT-miljö.

Den digitala utvecklingen har på senare tid gått i rask takt, men det senaste året har accelererat det ytterligare. Att bli mer digitala och erbjuda digitala lösningar är en självklarhet för de allra flesta företagen, men att nå dit är ett större frågetecken. Office Sverige är experter på området och hjälper både små och mellanstora företag att utveckla sin IT-miljö, i ett tätt samarbete med sina kunder.

 

Med oss kan företagen fokusera på sin expertis och sin verksamhet. De får aldrig några avbrott i sin vardag och slipper allt IT-trassel.

Anders Johansson, vd på Office Sverige.

– Det skiljer oss från många andra IT-aktörer; vi får väldigt nära relationer med våra kunder. Vi finns på 19 orter i Sverige och kan ha en tekniker på plats inom två timmar, oavsett plats. Dessutom har vi den lokala förankringen i den stora organisationen som ett av våra kännetecken, berättar Offices vd, Anders Johansson.

 

Flera utmaningar

För fyra år sedan stod Linköpings Stadsmission inför ett vägval. Digitaliseringen var redan då ett hett samtalsämne och behovet att skapa attraktivitet både för kunder och medarbetare var stort. Sanna Detlefsen jobbar som direktor för Stadsmissionen och berättar att de behövde hitta ett sätt att knyta sig samman digitalt och erbjuda en helhetslösning.

– Vi är mycket; till exempel socionomer, beteendevetare och behandlingsmänniskor. Men vi är inga IT-människor och sökte därför en leverantör som kunde stötta och hjälpa oss samt erbjuda en omfattande och säker lösning. Särskilt viktigt har det kommit att bli då vår organisation behöver göra ännu mer i vårt kärnuppdrag, utveckla det sociala arbetet och samtidigt växa för att kunna göra mer för fler.

Anette Hesselgren, delägare på Office fortsätter:

– Till en början var jag där i ett annat ärende, att förnya deras mötesrum. Under en fika berättade jag vad vi på Office jobbade mer med, däribland IT-lösningar. Då kom det fram att de stod i begrepp att digitalisera arbetsplatsen för att kunna jobba effektivare med deras kärnverksamhet och då fick vi förtroendet att hjälpa till.

– Det viktiga då var att ta reda på problemet och se om vår modell passade in för att skapa en långsiktig relation med dem. Det är alltid vår ambition, och aldrig bara för att göra en enskild affär.

I dag står Office för all IT-teknik på Linköpings Stadsmissions arbetsplats, som i sin tur leasar utrustningen vars mjukvara är ständigt uppdaterat. Med 200 medarbetare med olika arbetsområden, och olika nivåer av IT-mognad och behov, är det enligt Sanna Detlefsen ett välfungerande och smidigt samarbete.

Just det stora spannet på IT-mognaden var en av utmaningarna som Office stod inför till en början. Dessutom skulle en stor mängd information flyttas, nya licenser och datorer införskaffas och en gedigen inventering skulle utföras.

– Det är en stor prövning. När man jobbar med IT vill man inte att det ska märkas när vi arbetar. Men det blev en väldigt smidig överföring till slut och arbetet gick väldigt bra, förklarar Anette Hesselgren.

 

Ett fortsatt samarbete

En organisation som Stadsmissionen handlar om människor som lever i ett parallellsamhälle och det kräver att man klarar av att möta alla olika typer av människor – och samtidigt förstå logiken i organisationen för att kunna hjälpa till på rätt sätt.

 
När man jobbar med en stadsmission så bidrar man till ett mänskligare samhälle, vi upplever verkligen att Office är genuint intresserade av vårt arbete. Vi är dessutom inom en bransch som växer och där vår ambition är att göra mer för fler. Då kan man inte lägga tid på saker som bara ska fungera, och en tydlig och bra partner i de här frågorna blir därför vital. Därför är Office några vi vill gå sida i sida med fortsättningsvis.

Sanna Detlefsen, Stadsmissionen Linköping.

 

Samarbetet med Linköpings Stadsmission har varit ett lyckat sådant och fler lösningar än tänkt har levererats. Nästa uppdrag är att Office nu kommer ta hand om IT:n hos Sveriges Stadsmissioner, en paraplyorganisation över samtliga stadsmissioner.

– Hela det här samarbetet har lett till att inte bara Linköpings Stadsmission utvecklats. Det har även vi verkligen gjort. Generellt sett brukar vi säga att när vi tackar ja på ett jobbförslag så stänger vi inte en affär, utan då inleder vi en relation. Så känns det verkligen i det här fallet, säger Anette Hesselgren och avslutar:

– De som vill ha hjälp från oss, befintliga kunder eller inte, kan alltid ringa och be om hjälp. Mitt jobb är det roligaste som finns; jag har gjort detta i många år och jag har långt ifrån tröttnat.


Läs mer om vår helhetslösning.

  

Dela i sociala medier:
Kontakt

Har du frågor?
- Kontakta mig!

Regionchef Öst

Anette Hesselgren

anette.hesselgren@office.se

Mer kunskap och inspiration

Patrik Dahlin, operativ chef och delägare på JO Sport.
Kundcase

Office levererar helhetslösning till sportdistributören JO Sport – med IT-säkerhet i fokus

Det som började som en enkel förfrågan om att uppgradera kopiatorer blev startskottet till ett långt partnerskap där Office levererar en säker helhetslösning till sportdistributören JO Sport.

Kundcase

"För att klara IT-utmaningarna krävdes en lyhörd partner"

Ta del av intervjun från webinaret “Framtidens digitala klinik” där Niklas Virta, vice VD på Aqua Dental berättar om hur de har löst IT-tekniken på sina tretton kliniker och vad som är viktigt för dem.

Kundcase

Så blev Linköpings Stadsmission digitaliserade med hjälp från Office Sverige

En allt mer digitaliserad samtid kräver en digital och modern arbetsplats. Att lyckas med det kan dock te sig som en rejäl utmaning och kan kräva omfattande kunskaper som inte alltid finns nära till hands. Med hjälp av Office kan företag fokusera på sitt, samtidigt som Office ordnar en välfungerande och säker IT-miljö.

OFFICE ERBJUDANDE TILL SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Kompletta IT-lösningar som ger dig tid över till det som är viktigast